August360

August360 werkt met een tool die steeds gebruikt wordt onder deskundige begeleiding.

Visie

august360 helpt atleten, coaches, clubs en federaties bij het schrijven van een nieuwe sportfilosofie waarbij de totaalontwikkeling van de atleet centraal staat.
We nodigen naast atleten en coaches ook de sportouders uit om hun aanpak te verrijken.

august360 biedt de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de emotionele en rationele talenten, de twee potentiële verborgen stuwende krachten om te presteren. Zelfs met de beste fysieke parameters gebeurt er niets zonder te willen en te kunnen.

Act great, use your talents verwijst naar de grootsheid die elk van ons in zich draagt. Grootsheid in de vorm van trouw blijven aan jezelf, authenticiteit, mogen, durven en kunnen jezelf zijn! Een beter zelfinzicht helpt ons om slim en efficiënt te investeren in onze mogelijkheden en zo competenties en attitudes te ontwikkelen die nodig zijn om het beste uit jezelf te halen.

august360 biedt hiervoor een tool aan die uiterst geschikt is binnen de sportwereld.

Met het Sport Talentenpaspoort hopen we het pad te effenen voor evidente totaalzorg en –ontwikkeling van onze atleet. De a in het logo verwijst naar “add august”, het toevoegen van wat eigenlijk de basis hoort te zijn.

Testimonials

Wat ík belangrijk vind als coach loopt duidelijk niet altijd parallel met wat mijn speler belangrijk vindt… via het Sport Talentenpaspoort kregen we bij elkaar zicht op enerzijds gemeenschappelijke drijfveren en anderzijds aspecten waar we sterk verschillen. Als coach ben ik er om het beste in mijn spelers naar boven te halen dus probeer ik hier rekening mee te houden… (Tennis coach)

In de kleedkamer voel ik me zelden op mijn gemak, ik hou me liever op de achtergrond… het is soms echt wel lastig om mijn plekje in de groep te vinden. Via het Sport Talentenpaspoort ontdekte ik dat ik mezelf mag zijn, we zijn allemaal uniek en de één is al luidruchtiger dan de andere… (Voetballer)

Ik wist eigenlijk wel dat ik graag een complimentje krijg en sterk gevoelig ben voor kritiek maar datgewaardeerd worden en erkenning krijgen voor mij zo’n belangrijke drijfveren zijn om gemotiveerd te blijven is wel verrassend! (Danseres)

Het Sport talentenpaspoort heeft er voor gezorgd dat ik mijn motivatie, keuzes en beweegredenen binnen en buiten m’n sport beter ben leren begrijpen.
Het heeft me persoonlijk nieuwe inzichten gegeven maar ook de professionals rondom mij begrijpen mij nu beter waardoor de coaching veel vlotter verloopt! (top jockey)

“Voor mij als coach is het heel handig, bijna essentieel, om met deze tool snel en betrouwbaar zicht te krijgen op belangrijke aspecten van de persoonlijkheid van mijn spelers!” (Basketbal coach)

“Onze zoon kwam bij de sportpsycholoog terecht die via het Sport Talentenpaspoort aanknopingspunten vond om zijn gekraakte vertrouwen terug te herstellen.
De topsportwereld blijft een harde wereld en onder het mom van een professionele aanpak vergeten trainers en clubs soms dat ze met kinderen werken…  Als ouder is het soms moeilijk in te schatten wat je precies moet doen als je ziet dat je kind iets heel graag wil maar tegelijk niet juist aangepakt wordt.
Er ligt voor veel clubs nog heel wat werk op de plank en hopelijk kan de visie van august360 en het Sport Talentenpaspoort een mooie aanzet zijn hiervoor!” (Sportouder)

Mensen worden beter als je hen toont hoe ze zijn”

— Anton Tsjechov